Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Δελτίο Τύπου για τη Γ.Σ. και τις εκλογές της 6ης Ιουνίου

Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές της 6ης Ιουνίου για την ανάδειξη των Αντιπροσώπων στο 88ο Συνέδριο της ΔΟΕ ανέδειξαν την αντιδραστική στάση και τις παθογένειες της ΔΟΕ όσον αφορά την εκπροσώπηση των εργαζομένων και την οργάνωση του αγώνα του κλάδου μπροστά στην λαίλαπα της αξιολόγησης και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην εκπαίδευση.
Κάνοντας έναν απολογισμό είναι πολύ θετικό που η Γενική Συνέλευση επικαιροποίησε τη θέση της απέναντι στην αξιολόγηση, ψηφίζοντας υπέρ της απεργίας-αποχής από κάθε μορφή αξιολόγησης, μια απόφαση που καλεί το ΔΣ και το Συνέδριο της ΔΟΕ να πάρουν αντίστοιχη απόφαση και δεσμεύει τους Αντιπροσώπους και το ΔΣ του Συλλόγου Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας στην τοποθέτησή τους.
Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές όμως κατέδειξαν και κάποιες από τις αδυναμίες του Συλλόγου μας μέσα από τη σχετικά μικρή συμμετοχή στη συνέλευση, και το μεγάλο ποσοστό λευκών και άκυρων (39 και 20 αντίστοιχα) στη ψηφοφορία. Θεωρούμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου ως πρωτοβάθμιο όργανο πρέπει να κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση μέσα από την οργάνωση συλλογικών δράσεων και αγωνιστικών παρεμβάσεων , ώστε ο Σύλλογος να ξαναβρεί το ενδιαφέρον, την ενεργητικότητά και μαχητικότητά του, για να μπορέσουμε οι εργαζόμενοι να αποκτήσουμε πραγματικό λόγο και έλεγχο σε αυτά που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας πέρα από τη λογική της ανάθεσης και του κομματισμού.
Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές της 6ης Ιουνίου αποτελούν ένα πρώτο βήμα στον αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε με την νέα σχολική χρονιά απέναντι στην εφαρμογή των σχεδίων κυβέρνησης, ΟΟΣΑ και ΕΕ που διαλύουν τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές, καταπατούν τα μορφωτικά και κοινωνικά δικαιώματα και μετατρέπουν το σχολείο σε επιχείρηση.
Ως Παρεμβάσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας θα θέλαμε πρώτα να συγχαρούμε τους αντιπροσώπους που εκλέχτηκαν και στη συνέχεια να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν και να δηλώσουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο Σύλλογο μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία, τις συλλογικές δράσεις και πρωτοβουλίες και την παρέμβασή μας σε κάθε επίπεδο για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της παιδείας.