Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

1η μέρα του 88ου Συνεδρίου της ΔΟΕ

Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου αμαυρώθηκε από την άρνηση των παρατάξεων της ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΕΡΑ/ΑΕΚΕΕ να συζητηθεί το ζήτημα του προσοντολογίου και των μόνιμων μαζικών διορισμών καθώς και το θέμα της Ειδικής Αγωγής στην Ημερήσια Διάταξη.
Παρά τη δυναμική παρέμβαση των Παρεμβάσεων και ειδικά των αναπληρωτών αντιπροσώπων, έγινε φανερό τι συνέδριο θέλει η πλειοψηφία της ΔΟΕ. Ένα συνέδριο εργοδοτικού συνδικαλισμού, όπου τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και της εκπαίδευσης δε θα συζητηθούν.Ένα συνέδριο που δεν θα διεκδικήσει, αλλά απλά θα νομιμοποιήσει τις κυβερνητικές αποφάσεις και τα μνημονιακά, νεοφιλελεύθερα σχέδια για την εκπαίδευση και για την εργασία.

 Ως γενική συνέλευση Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας στις 6/6 καταψηφίσαμε την κατάπτυστη εισήγηση τοτ ΔΣ της ΔΟΕ, στην οποία δεν γινόταν απολύτως κανένας λόγος για το νέο σύστημα προσλήψεων, το οποίο υποβαθμίζει πλήρως το πτυχίο και την προυπηρεσία, δημιουργώντας ένα ανταγωνιστικό, άδικο και εμπορευματοποιημένο τοπίο για τους εργαζόμενους, προετοιμάζοντας επίσης τον δρόμο για την αξιολόγηση.  
Η πλειοψηφία της ΔΟΕ προφανώς δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον νόμο περί προσοντολογίου...ίσα ίσα είναι ένας νόμος που προλειαίνει όλη την αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική πολιτική, όπως εκφράζεται από τις μνημονιακές δυνάμεις. Ένας νόμος που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και διευκολύνει και τη μελλοντική κυβέρνηση στους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς της. 
Η πλειοψηφία της ΔΟΕ προφανώς δεν έχει κανένα πρόβλημα επίσης με τη διάλυση των δομών της Ειδικής Αγωγής, με τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και την υποβάθμιση των μορφωτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μαθητών με ειδικές ανάγκες.
Μετά από αυτή την επεισοδιακή έναρξη του συνεδρίου - που δυστυχώς δε μας εκπλήσσει καθόλου -  περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του μνημονιακού μπλοκ της ΔΟΕ στο ζήτημα της αυτοαξιολόγησης- αξιολόγησης και της απεργίας-αποχής από κάθε τέτοια διαδικασία....
Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.