Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Tα Δ.Σ 20 Συλλόγων Π.Ε. της Αττικής εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις που αφορούν το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και με κλειστές τις σχολικές μονάδες, ζήτησαν έκτακτη συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τη Δευτέρα 27 Απριλίου, ώστε να ενημερωθούν για τη θέση της Ομοσπονδίας σε σχέση με το νομοσχέδιο αλλά και για τις κινήσεις αντίδρασης που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα. Κάλεσαν την Ομοσπονδία να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να προετοιμάσει τον αγώνα κηρύσσοντας απεργία-αποχή από την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση όπως καλούν ήδη 77 Σύλλογοι Π.Ε.-Ε.Λ.Μ.Ε.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συνάντηση με τους Συλλόγους Π.Ε. Στη συνάντηση προσήλθαν τρία μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ και ενημέρωσαν για τις εξελίξεις, για τις μέχρι τώρα διεργασίες του συμβουλίου και για την άμεση ανάγκη λήψης αγωνιστικών αποφάσεων, ενώ, δυστυχώς, δεν προσήλθε κανένα μέλος του προεδρείου της.
 
Σε καιρό περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών η κυβέρνηση επιλέγει να περάσει ένα νομοσχέδιο άκρως αντιδραστικό που επιχειρεί να φέρει τα πάνω κάτω στην εκπαίδευση, στο δικαίωμα για μόρφωση, στην εργασία. Ο κλάδος της εκπαίδευσης και όσοι εμπλέκονται σε αυτήν δεν μπορούμε να παραμείνουμε φιμωμένοι και ανενεργοί μπροστά σε αυτή την κατα μέτωπο επίθεση, υπό τον φόβο περιορισμών και κυρώσεων. Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν καραντίνα!

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας,
  • να πάρει αποφάσεις, να ενημερώσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και να οργανώσει πολύμορφες δράσεις ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει με απόλυτα αντιδημοκρατικό τρόπο εν μέσω πανδημίας.
  • να συμμετέχει, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και παρέχοντας βεβαιώσεις μετακίνησης στα μέλη του, σε δράσεις και κινητοποιήσεις (παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις, κινητοποιήσεις στο υπουργείο και στη Βουλή κτλ.)
  • να έρθει σε συνεργασία και συντονισμό με άλλους Συλλόγους και ΕΛΜΕ, για να πιεστούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αναλάβουν τη δράση που τους αντιστοιχεί.
  • να στηρίξει τις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.