Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Δήλωση για τη Β φάση προσλήψεων της αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά
Κατερίνας Λεπτουργίδου, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
(Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.)


ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ!
Τα κενά στα σχολεία για μας δεν έχουν προτεραιότητα…..
Είναι όλα επείγοντα –ισότιμα και έπρεπε να έχουν καλυφθεί πριν από τις 11 Σεπτέμβρη χωρίς εκπτώσεις από το κράτος.
167 (Μαζί με την Παράλληλη στήριξη) λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών και κατά τη β φάση προσλήψεων πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι δεκάδες σχολεία θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν και να μην μπορούν ακόμη να φτιάξουν το οριστικό πρόγραμμά τους. Την ευθύνη για το γεγονός αυτό την έχει η κυβέρνηση και οι πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών που εφαρμόζει και στην εκπαίδευση.
Την ίδια στιγμή η Διεύθυνση ΠΕ Πειραιά επιλέγει να μη δώσει, για μια ακόμη φορά, όλα τα κενά στους συναδέλφους και να αρνείται να κάνει δεκτά τα αιτήματα για βελτίωση θέσης των συναδέλφων αναπληρωτών που προσλήφθηκαν στην α΄ φάση.
Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελούν οι συνάδελφοι Νηπιαγωγοί και οι συνάδελφοι Αγγλικών όπου τους δόθηκαν κενά μόνο στη Σαλαμίνα ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν κενά και σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά!
Έδωσε μάλιστα διορία λίγων ωρών στους συναδέλφους για να κάνουν τις δηλώσεις τους τη στιγμή που είκοσι ολόκληρες μέρες οι εκπαιδευτικοί δεν βρίσκονται στα σχολεία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιρετοί έμαθαν τα κενά από το διαδίκτυο μαζί με τους συναδέλφους αναπληρωτές αφού ο Διευθυντής εκπαίδευσης δεν συγκάλεσε το ΠΥΣΠΕ για να δώσει τα κενά.
Απαιτούμε να ανακοινοποιηθούν όλα τα κενά και να κληθούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές να δηλώσουν εκ νέου τις προτιμήσεις τους σε εύλογο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον δυο ημερών). Σε διαφορετική περίπτωση, αν ο Διευθυντής εκπαίδευσης ΠΕ Πειραιά επιμείνει στην ίδια τακτική, δηλώνουμε ότι θα καταγγείλουμε αυτή τη στάση και δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την διαδικασία των τοποθετήσεων.