Τρίτη 21 Μαΐου 2019



Το ότι ψηφίστηκε ο νόμος για το προσοντολόγιο δεν μας σταματά καθόλου - ίσα ίσα μας εξοργίζει και μας καλεί επιτακτικά στην συνέχιση του αγώνα. 
Το ότι ψηφίστηκε ένας νόμος που εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να αγοράζουν το δικαίωμά τους στην εργασία μέσα από την απόκτηση μεταπτυχιακών και λογής λογής πιστοποιητικών έναντι αδράς αμοιβής μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο.
Το ότι υποβαθμίζεται η προϋπηρεσία, η έμπρακτη προσφορά κι εμπειρία του αναπληρωτή εκπαιδευτικού στην εκπαίδευση, σε σχέση με διάφορα "χαρτιά" και "τίτλους", το ότι το ίδιο το κράτος έρχεται να υποβαθμίσει το πτυχίο που δίνει το δημόσιο πανεπιστήμιο κάνοντας επιτακτική την απόκτηση μεταπτυχιακού, μας βγάζει ξανά στο δρόμο να διαδηλώσουμε για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών τώρα με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και την προυπηρεσία.
Το ότι ο νόμος αυτός βάζει τους εργαζόμενους σε ένα αμείλικτο παιχνίδι ανταγωνισμού και επικράτησης του ισχυρότερου, που μετατρέπει τον χώρο της εκπαίδευσης σε μια αρένα ανθρωποφαγίας, μας συσπειρώνει ακόμα περισσότερο.
Το ότι ο νόμος αυτός προλειαίνει τον δρόμο θέτοντας τις βάσεις για την εισαγωγή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών πρέπει να μας αφυπνίσει όλους, μόνιμους κι αναπληρωτές, στη συνέχιση του αγώνα.
Κανένας νόμος δεν είναι θέσφατο!
Η αντίδραση κι η ανυπακοή είναι επιβεβλημένες απέναντι στους άδικους νόμους!
ΌΛΟΙ την Πέμπτη 23 Μαίου, 14:00 η ώρα, έξω από το Υπουργείο Παιδείας διαδηλώνουμε τον δίκαιο αγώνα μας!  

Να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το προσοντολόγιο έκτρωμα – ν. 4589/2019
Μαζικοί Διορισμοί Εκπαιδευτικών - Μονιμοποίηση εδώ και τώρα ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία!
Όλες και όλοι την Πέμπτη 23/5 στο Υπουργείο!