Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές των δώρων και του επιδόματος αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους!

Τελικά η δικαιοσύνη δεν είναι τόσο τυφλή, ούτε κουφή στις μνημονιακές απαιτήσεις. Είδε την τρόικα η οποία, κατά την τακρική της επίσκεψη, διεμήνυσε εκβιαστικά ότι αν υπάρξει τέτοια καταβολή δώρων και επιδομάτων θα πρέπει να εξασφαλιστούν ισοδύναμες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Άκουσε και τον υπουργό, Ευκλ. Τσακαλώτο, μετά από συζήτηση με την επιτροπεία , να αποκλείει το ενδεχόμενο απόδοσης δώρων και επιδομάτων προτάσσοντας τους "δημοσιονομικούς στόχους" και την παραγωγή "πλεονάσματος".
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακούγοντας προσεκτικά τις επιταγές της ΕΕ. και της κυβέρνησης τελικά γνωμοδότησε, κρίνοντας την περικοπή των δώρων και των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων απολύτως συνταγματική με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας!
Έτσι έσβησε άδοξα η ελπίδα των εργαζομένων να επανακτήσουν όσα τους απέσπασαν εν μια νυκτί, καταρρίφθηκε και κάθε προσδοκία διεκδίκησης αιτημάτων μέσω δικαστηρίων. Οι μόνοι που κέρδισαν από όλο αυτό είναι 1.τα δικηγορικά γραφεία στα οποία κατέθεσαν οι εργαζόμενοι (περίπου 80% των δημοσίων υπαλλήλων) τις αγωγές τους έναντι 10 ευρώ έκαστος, και τα οποία για άλλη μια φορά, και με την ανοχή δυστυχώς της ΑΔΕΔΥ, κερδοσκόπησαν στις πλάτες μας και 2. η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις, καθώς και η έκφρασή τους μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα, που θέλουν να περιορίσουν και να χειραγωγήσουν κάθε αγωνιστικό ενδεχόμενο μέσα από θεσμικές και άρα ελεγχόμενες δομές νομιμοποίησης των επιλογών τους. 
Έγινε σαφές για άλλη μια φορά αυτό στο οποίο τα μέλη των Παρεμβάσεων στα πλαίσια της ΑΔΕΔΥ επιμείναμε τόσο καιρό, ότι δηλαδή τα δικαιώματα και αιτήματα διεκδικώνται όχι σε αίθουσες δικαστηρίων, αλλά στον δρόμο με συλλογικούς, δυναμικούς αγώνες ενός χειραφετημένου εργατικού κινήματος που θα απαγκιστρωθεί από της πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

                                                                                                                                 ΠΗΓΗ