Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ




ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/1 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 13:30 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ μαζική σύσκεψη συντονισμού 28 ΣΕΠΕ, 10 ΕΛΜΕ, του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν:

25 Σύλλογοι ΠΕ με απόφαση: Α΄ Αθηνών, Αγ. Δημητρίου, «Αθηνά», Αιγάλεω, Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού, Αμαρουσίου, Αν. Αττικής «Σωκράτης», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Αριστοτέλης», Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Γλυφάδας, Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης», Ηλιούπολης, «Κ. Σωτηρίου», Καλλιθέας, Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Νέας Ιωνίας «Γ. Σεφέρης», Νέας Σμύρνης, Νήσων Αργοσαρωνικού, Π. Φαλήρου, «Παρθενώνας», Πειραιά «Η Πρόοδος», «Περικλής», Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», Χαϊδαρίου και ως παρατηρητές: Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», «Δ. Γληνός», Σαλαμίνας.
ΕΛΜΕ με απόφαση: Α΄ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδύλλια), Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), Β΄ Αθήνας, Γ΄ Δυτικής Αθήνας, Δ΄ Αν. Αττικής, Ε΄ Αθήνας, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Νότιας Αθήνας, ΣΤ΄ Αθήνας και ως παρατηρητές η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Στην σύσκεψη συντονισμού μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:
"Απεργιακή κινητοποίηση στις 31/1 ως αρχή ενός αγωνιστικού και απεργιακού ξεσηκωμού με αιχμές την κατάργηση του προσοντολογίου και τον διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση."

Σήμερα 28/1 ήδη έχουν βγει καλέσματα από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας (ΣΕΠΕ Αιγάλεω, Α' Αθήνας, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Αργοσαρωνικού, Κ.Σωτηρίου, Ρόζα Ιμβριώτη, Αριστοτέλης) για δυναμική κινητοποίηση την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 1:30 μμ στα Προπύλαια, για να κάνουμε σαφή την παρουσία μας και τη θέση μας απέναντι στην αντι-λαική, αντι-εκπαιδευτική και αντι-εργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση:

  • Προχώρησε στην κατάπτυστη ψήφιση της ισοτιμίας των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με τους τίτλους των δημόσιων ΑΕΙ μαζί με την αξιολόγηση που συνδέεται με την κρατική χρηματοδότηση στα ΑΕΙ και την τιμωρητική διάταξη για τους αναπληρωτές και διορισμένους που δεν αποδέχονται το διορισμό.
  • Προσπαθεί να εφαρμόσει το προσοντολόγιο του Γαβρόγλου της ΕΕ και του ΟΟΣΑ διαμορφώνοντας τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης με τις αιτήσεις αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών στη Γενική Αγωγή που είναι σε εξέλιξη. «Απειλεί» δια βίου όλους τους νέους εκπαιδευτικούς με το αέναο κυνήγι προσόντων επί πληρωμή, ανταγωνισμό και ανθρωποφαγία και με ανατροπή των πινάκων που θα φέρει μόνιμη κινητικότητα και ανασφάλεια ακόμα και απολύσεις.
  • Δημοσιεύει το νέο ασφαλιστικό που όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους αλλά σταθεροποιεί την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και κοροϊδεύει με «αυξήσεις» λογιστικού τύπου για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων. Κρατάει τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης μέχρι τα 30 χρόνια δουλειάς για συντάξεις πείνας και διαμορφώνει μεγαλύτερες αποδόσεις στα τελευταία χρόνια δουλειάς σπρώχνοντας τους εργαζόμενους να παραμένουν μέχρι τα 40 χρόνια δουλειάς για να πάρουν αξιοπρεπή σύνταξη και γιατί ελάχιστοι θα συμπληρώνουν τα 40 χρόνια δουλειάς. Προχωράει στην ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ με τον ΕΦΚΑ με την ταυτόχρονη δυνατότητα ένταξης –προαιρετικά- νέων ομάδων ασφαλισμένων (αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και επιστημόνων), για να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ των 7 δις (από τις εισφορές των εργαζομένων) και να ανοίξει το δρόμο για την πλήρη κατεδάφιση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ αλλά και να υπονομεύσει τα ταμεία και τις παροχές σε υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη διαμορφώνοντας συνθήκες ζούγκλας για τη ζωή όλων των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των νέων.
  • Προωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα σχέδιο για την αυτοαξιολόγηση/αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών θέλοντας να επαναφέρει το πιο σκληρό σχέδιο της ΕΕ και του ΟΟΣΑ με εξωτερική αξιολόγηση και σύνδεση με την αυτονομία της σχολικής μονάδας και τη χρηματοδότηση ανάλογη με αυτή που έκανε στα ΑΕΙ.
  • Εμπλέκει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με νέα κούρσα εξοπλισμών (αγορά F35 κλπ). Εκτός από τον πολεμικό κίνδυνο, τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα φορτώνουν τον προϋπολογισμό και την οικονομία της χώρας με υπέρογκες δαπάνες, παρατείνοντας τη σκληρή λιτότητα, την αδιοριστία και τις περικοπές.
Σε αυτή την πολυμέτωπη επίθεση η απάντηση μας πρέπει να είναι συλλογική, συντονισμένη και αγωνιστική. Τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους πέρα από τον γραφειοκρατικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό ο οποίος περιορίζεται σε εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις την ημέρα ψήφισης των νομοσχεδίων, για έναν αγώνα με συνέχεια, βάθος και προοπτική.
Με δυνατά πρωτοβάθμια σωματεία και με συντονισμούς μεταξύ μας, με το άνοιγμα και τη συνεργασία με σωματεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για ένα δυνατό κι ενωμένο εργατικό κίνημα που θα απαντήσει σε όλα αυτά που σχεδιάζονται για εμάς χωρίς εμάς!
  • Καλούμε στην κινητοποίηση την Παρασκευή 31/1 στις 13:30 στα Προπύλαια και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.
  • Καλούμε αμέσως μετά την κινητοποίηση σε σύσκεψη τους ΣΕΠΕ, τις ΕΛΜΕ και τις Επιτροπές Αγώνα των Αναπληρωτών Αττικής στα γραφεία της ΔΟΕ με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
  • Καλούμε έστω και τώρα τις ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν 24/ωρη απεργία για την Παρασκευή 31 Γενάρη.
  • Καλούμε το Δ.Σ του Συλλόγου μας να πάρει σχετική απόφαση, και να κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας την Παρασκευή 31 Γενάρη για τη συμμετοχή όλων μας στην κινητοποίηση.